Zip-code en postal code in Nederland

Komt dit bekend voor? U bestelt iets op een buitenlandse site. Alles gaat goed totdat u wordt gevraagd om uw postcode in te voeren. Wat is die verdraaide postcode? U komt al snel op Google terecht en zoekt naar “wat is een postcode” of “nederlandse postcode”. Waarschijnlijk ben je hier toch gekomen! Gelukkig ben je op deze blog aan het goede adres. Ontdek hier precies wat een postcode of postcode is, maar ook wat een postcode voor Nederland is en hoe dat zich vertaalt naar je eigen postcode!

Betekenis van ZIP code

Laten we beginnen met de eerste vraag die u waarschijnlijk hebt gesteld: wat is de betekenis van de term “zipcde? De postcode is het Amerikaanse acroniem voor “Zone Improvement Plan”, wat ruwweg “Zone Improvement Plan” betekent. Hier in het Nederlands kennen we de postcode beter dan de postcode. De naam komt van het feit dat het verzenden van post is verbeterd door de introductie van een systeem van postcodes. De postcode is eigenlijk de “Amerikaanse postcode”. De term “postcode” wordt ook voornamelijk gebruikt in de Verenigde Staten en de Filippijnen.

Zip code van Nederland?

Dus we kwamen erachter dat een postcode of een postcode slechts een postcode is. Het antwoord op de vraag “Wat is de postcode van Nederland?” Het is niet altijd zo eenvoudig als u denkt. Kortom, de Nederlandse postcode is zoals we die in Nederland kennen: vier cijfers gecombineerd met twee letters (bijvoorbeeld 1234 AB). Daarom moet dit als eerste worden ingevoerd wanneer er om een ​​postcode wordt gevraagd. Maar in de praktijk merken we wel eens dat buitenlandse websites onze Nederlandse postcode niet als postcode herkennen.

Mijn Nederlandse postcode wordt niet herkend: oplossingen

Een Nederlandse postcode die niet als postcode of postcode wordt herkend, is een probleem dat vaak voorkomt bij het bestellen van een buitenlandse site. Het kan erg vervelend zijn als de reguliere Nederlandse postcode niet wordt herkend. Daarom staan ​​hieronder de oplossingen voor wanneer dit probleem zich voordoet. Voeg spatie toe! Veel mensen hebben de neiging om een ​​postcode te omschrijven als “1234AB”. Wat velen echter niet weten, is dat dit niet de juiste manier is om een ​​postcode te schrijven. Volgens PostNL moet er een spatie staan ​​tussen cijfers en letters.

De Nederlandse postcode moet er dus eigenlijk uitzien als “1234 AB”. Deze spatie kan zinvol zijn als uw Nederlandse postcode niet wordt herkend. Controleer daarom of het uitmaakt of u een spatie toevoegt. Landcode toevoegen! De landcode kan ook relevant zijn als uw Nederlandse postcode niet wordt geaccepteerd. Deze code geeft aan in welk land u zich bevindt. Deze code moet vóór de postcode worden ingevoerd, gevolgd door een spatie. De Nederlandse variant is “NL” terwijl Belgen “BE” of “B” gebruiken. Dit maakt de postcode van Nederland, bijvoorbeeld “NL 1234 AB”.

Geachte heer/mevrouw
Dear sir/madam

Toen ik iets op uw website wilde bestellen, kwam ik de woorden ‘ZIP/postal code’ tegen.
I stumbled across the words ‘ZIP/postal code’ while trying to order something from your website.

Helaas accepteert uw website mijn Nederlandse postcode niet.
Verenigde Staten:
Unfortunately your website does not accept my Dutch ZIP code.
Canada:
Unfortunately your website does not accept my Dutch postal code.

Ik denk dat dit te maken heeft met de verschillen in postcodes tussen Nederland en de Verenigde Staten.
I suspect this has to do with the differences between ZIP codes in the Netherlands and the United States.

Ik denk dat dit te maken heeft met de verschillen in postcodes tussen Nederland en Canada.
I suspect this has to do with the differences between postal codes in the Netherlands and Canada.

Zou u mij hierbij willen helpen?
Would you be willing to help me with this?

Alvast bedankt.
Thanks in advance.

Met vriendelijke groet
Kind regards

Wat is Mijn ZIP Code?

Laten we alles wat je in deze blog geleerd hebt gebruiken om uiteindelijk de voor jou meest belangrijke vraag te beantwoorden: wat is mijn ZIP code?

Zoals eerder vermeld, is een zipcode het zelfde als jouw postcode. We kennen ze in het Nederlands als vier cijfers en twee letters. Als u gewoon uw postcode invoert zoals u in het Nederlands doet, krijgt u waarschijnlijk het gewenste resultaat. Lukt het niet? Controleer vervolgens of de spaties op de juiste plaats staan, zet de landcode voor de postcode of combineer beide. Als dit nog steeds niet wordt geaccepteerd door de site, kun je het beste contact opnemen met de klantenservice. Ik wens u in ieder geval veel succes bij het oplossen van uw probleem!

Meest gestelde vragen

  1. Wat is de betekenis van ZIP-code?

    De afkorting ZIP code staat voor: Zone Improvement Plan. Klik hier voor meer informatie

  2. Mijn Nederlandse postcode wordt niet herkend, wat nu?

    Als jouw postcode niet wordt herkend kan je meerdere dingen doen. Klik hier voor meer informatie

  3. Wat is een ZIP-code?

    Een ZIP-code is bijna hetzelfde als een postcode. Klik hier voor meer informatie