Wat zijn de oorzaken en oplossingen van een trillende hond?

Als mijn hond beeft, beeft of beeft, zal ik, als eigenaar, altijd bang zijn. Het is nooit goed om uw hond zo te zien. Diverse problemen kwamen meteen naar voren. Waarom trilt mijn hond; wat is er aan de hand? Begon de hond bijvoorbeeld te beven omdat het dier ziek was of oud werd, of gebeurde er eigenlijk niets met de hond? Meestal lijkt het beven van de hond geen ernstige oorzaak te zijn.

Maar hoe zit het met enkele specifieke problemen? Wat als de hond trilt en rusteloos is, de hond trilt en slaperig is, of de hond niet eet en trilt?

Omdat ik als hondenbezitter mij snel zorgen maak over het trillen van mijn hond, heb ik verschillende redenen en oplossingen voor je op een rijtje gezet. Vervolgens zal ik enkele specifieke symptomen in meer detail introduceren. Mijn ervaring vind je in deze blog.

Symptomen van honden schudden

Laten we beginnen met een opsomming van de symptomen van een bevende hond, of kort beschrijven wat “beven” betekent. We zien een trillende hond als een trillende hond: snel en herhaaldelijk heen en weer bewegen. Dit lijkt op een trillende beweging. Net als bij mensen kunnen er veel redenen zijn voor het ontstaan ​​van deze beweging. Waarom trilt de hond?

Waarom trillen honden: veelvoorkomende oorzaken

Honden kunnen om verschillende redenen trillen. Velen van hen zijn onschadelijk en zullen geen ernstige gevolgen hebben voor dieren. In sommige gevallen schudt de hond echter en is de oorzaak ernstiger. Neem bij twijfel contact op met de dierenarts.

De hond heeft het koud

We zien deze reden vaak bij mensen. Een trillende hond zal het erg koud hebben. Schudden bij lage temperaturen is een veel voorkomende reactie waardoor we warmte genereren. Dit is een oeroud overlevingsmechanisme dat ook bij dieren voorkomt.

Als het erg koud is, en andere redenen lijken niet geschikt te zijn voor je trouwe viervoeter, dan heb je misschien de oorzaak van het trillen van de hond gevonden. Probeer de hond naar een warmere plek te brengen en kijk of het trillen stopt.

Als u vermoedt dat de hond trilt door de kou, maar u voelt dat de temperatuur erg hoog is, kan het zijn dat de hond koorts heeft. Bij honden hebben we het over koorts als de lichaamstemperatuur van het dier hoger is dan 39 graden Celsius. Er is meestal geen koorts tenzij het dier ook andere problemen begint te vertonen (niet eten, etc.). Bel dan de dierenarts.

Honden hebben veel energie / opwinding

In sommige gevallen zal de hond trillen om energie kwijt te raken. Als de hond plotseling stopt met schudden en dan druk of blij wordt, kan dat het geval zijn. U hoeft zich nergens zorgen over te maken. Voor de zekerheid kunt u de situatie observeren en opletten of het gedrag van het dier afwijkt.

De hond heeft honger

De hond kan gewoon beven omdat hij honger heeft. Deze reden is eenvoudig te controleren. Maak de gebruikelijke maaltijden van het dier klaar en controleer of de hond niet meer schudt.

Trilt de hond daarna nog? Dan kan de reden ergens anders liggen. Bekijk andere oplossingen in deze blog, en als je vragen hebt, neem dan contact op met je dierenarts.

Hond is bang / ervaart nervositeit

Een bevende hond kan zich angstig voelen. Probeer uzelf af te vragen of uw huisdier bang is of onder bepaalde druk staat. Bevindt u zich bijvoorbeeld in een nieuwe omgeving of zit een dier in een onaangename omgeving zoals een dierenarts of kennel?

Onverwachte harde geluiden kunnen de hond ook doen schrikken en laten trillen. Denk bijvoorbeeld aan vuurwerk, onweer of tv-geluid.

In dit geval heb je de neiging de hond te troosten. Probeer deze handeling echter niet uit te voeren. Door de hond te aaien of anderszins gerust te stellen, geeft u aan dat het dier zich terecht angstig voelt. Hierdoor verdwijnt de angst niet meer. Een beter idee is om de hond af te leiden om te laten zien dat het dier in een normale toestand verkeert.

Hond let op

In enkele gevallen zal de hond trillingen gebruiken om de aandacht van de eigenaar te trekken. Een hond die veel schudt en vervolgens de aandacht van de eigenaar trekt, kan daar in zijn voordeel gebruik van maken.

Als u vermoedt dat dit de oorzaak is van de trilling, hoeft u zich geen zorgen te maken. Het is echter verstandig om dit fenomeen zo snel mogelijk te elimineren. Als het in de toekomst blijft trillen om de aandacht te verdoezelen, probeer dan alsjeblieft niet de aandacht van de hond te trekken.

De hond is ziek

Ziekte kan er ook voor zorgen dat uw hond blijft beven. Als je ziek bent, ga je meer warmte produceren om het herstel van weefsels en cellen te stimuleren. Een manier om de lichaamstemperatuur te verhogen, is door te rillen.

Daarom zal de zieke hond gaan beven. Maak u in het begin geen zorgen, tenzij de hond plotseling ernstig lijkt of de ziekte langer dan 2 dagen aanhoudt. Is dit het geval of heeft u vragen, neem dan contact op met de dierenarts.

Iets serieus

Een trillende hond kan ook trillen vanwege omstandigheden. Zenuwproblemen, zoals “Shake Dog Syndrome”, kunnen ervoor zorgen dat de hond blijft beven. Meestal wordt dit gezien bij jonge dieren (jonger dan twee jaar).

Maar ziekten als hondsdolheid en chlamydia kunnen honden ook doen beven. Als u vermoedt dat uw hond een van de volgende aandoeningen heeft, kunt u het beste contact opnemen met een dierenarts. Sommige zijn gemakkelijk te behandelen met medicijnen.

andere redenen

De oorzaak van uw afbrokkelende hond kan ook ergens anders liggen. Door braken kan de hond bijvoorbeeld tijdelijk trillen. Maagpijn kan echter ook trillingen van dieren veroorzaken. Bij twijfel over de ernst van de situatie of de duur van de ziekte langer is, is het verstandig om een ​​dierenarts te raadplegen.

Waarom trilt mijn hond

De hond bibbert en friemelt Als de hond trilt en rusteloos is, kan dit duiden op stress. Dit is in het kopje hierboven uitgelegd, maar al met al kan deze druk het gevolg zijn van bijvoorbeeld het introduceren van nieuwe of onaangename omgevingen of onverwachte harde geluiden.

Als u vermoedt dat dit het geval is, is het belangrijk om niet veel aandacht aan het dier te besteden en signalen te geven van normale omstandigheden.

Neem bij twijfel altijd contact op met de dierenarts.

De hond trilt en ademt zwaar

De hond eet of trilt niet Soms komt het voor dat de hond niet eet en trilt. Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom honden het voer verlaten, die ik in deze blog beschrijf. Dit kan ook erg onschadelijk zijn, maar de hond kan een probleem hebben met een van de organen.

Als dit probleem enige tijd aanhoudt, neem dan contact op met uw dierenarts.

De hond trilt heftig en ademt

Honden die hevig schudden en ademen, kunnen dit om verschillende redenen doen. Sommige oorzaken zijn zeer ongevaarlijk, zoals hyperactiviteit en angst / stress, maar ook ziekte en pijn kunnen de oorzaak zijn van dit fenomeen.

Als u vermoedt dat dit wordt veroorzaakt door een ziekte of als u niet zeker weet wat de oorzaak is, is het verstandig om contact op te nemen met een dierenarts.

Oude hond beeft

Ouderdom is zeker de oorzaak van het beven van uw hond. Een van de hierboven genoemde redenen, zoals angst en pijn, kan er echter ook voor zorgen dat uw oude hond gaat beven. Bovendien kunnen ouderdomsziekten (zoals cataract) uw oude hond doen beven.

Als u vragen heeft over de oorzaak en bang bent dat de situatie ernstiger is, bijvoorbeeld als de hond andere symptomen begint te vertonen, raadpleeg dan een dierenarts.

Ik hoop dat je via deze blog het antwoord kunt vinden op de vraag waarom de hond trilt. Nogmaals, als u twijfelt over de oorzaak, vraag dan de expertise van een dierenarts. Dit kan u helpen om de exacte oorzaak verder te achterhalen.

Veelgestelde vragen

 1. Wat zijn de symptomen van een trillende hond?

  Lees hier meer informatie over de symptomen van een trillende hond.

 2. Waarom trilt een hond?

  Lees hier de algemene oorzaken, waardoor een hond trilt.

 3. Waarom is mijn hond onrustig en trilt hij/zij?

  Lees hier meer informatie over waarom een hond onrustig is en trilt.

 4. Waarom trilt mijn hond en ademt hij/zij zwaar?

  Lees hier meer over vermoedelijke oorzaken waardoor een hond trilt en zwaar ademt.

 5. Mijn hond eet niet en trilt, wat is er aan de hand?

  Lees hier meer informatie waardoor een hond niet eet en trilt.

 6. Kan het kwaad als mijn oude hond trilt?

  Lees hier meer over, waardoor een oude hond trilt en wat je kan doen.

 7. Waarom trilt een hond als hij ziek is?

  Lees hier meer, waardoor een hond trilt als hij/zij ziek is en welke symptomen erbij horen.