Hoeveel verdien je met het lopen van kranten?

Ben je op zoek naar een flexibele (bijbaan) baan? Dan is het runnen van een papieren route of flyer wellicht een goede keuze! U kunt niet alleen genieten van buitenactiviteiten, maar u kunt ook heel snel inkomen verdienen. Daarnaast is het routinewerk op papier een goed begin, want het mag al beginnen op 13-jarige leeftijd! Wilt u weten hoeveel geld de papieren route kan opleveren? In dit artikel vind je het salaris van een krantenbezorger of een folderbezorger.

Wat moet je doen als krantenbezorger?

Allereerst is het leuk om te leren over het vak van een krantenbezorger. De naam zegt het al: de krantenbezorger bezorgt de krant. De werkgever geeft het blok of de straat af aan de krantenbezorger bij wie de krant moet worden bezorgd. Dit is meestal een standaard bezorgroute of wandel lijst waarbij alle abonnees in de bezorg volgorde staan.

Voordat kranten worden bezorgd, moeten ze worden opgehaald. Meestal in het dichtstbijzijnde magazijn. Nadat u de kranten heeft gehaald, kunt u ze opsturen. Op werkdagen worden de ochtendkranten voor 7 uur ’s ochtends verstuurd, en flyers of andere kranten vóór 18 uur. Op zaterdag moet de ochtendkrant voor 19.30 uur bezorgd worden en de middagkrant voor 13.00 uur.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is kranten--1024x768.jpg

Wat verdien je met een krantenwijk?

Wanneer u de papieren route gebruikt, zijn er veel verschillende factoren die uw salaris bepalen. Dit hangt af van de grootte van de buurt, hoeveel woningen het bevat en of er appartementen in de buurt zijn. Of u nu alleen een weekkrant of een ochtendkrant draait. Het bedrag zal tussen de 80 euro en 150 euro per maand liggen, wat betekent dat het bedrag in elke regio ongeveer tussen de 8 euro en 20 euro ligt.

Hoeveel verdient een krantenwijk per week?

Aangezien het salaris van een krantenwijk ligt tussen €80 en €150 per maand, betekent dit dat het bedrag per week ligt tussen €8 en €20. 

Hoeveel verdien je met een krantenwijk per maand

Afhankelijk van diverse factoren, verdient een krantenwijk gemiddeld per maand tussen €80 en €150. Als je meer of minder werkt zal de prijs verschillen.

Krantenwijk salaris als je 13 jaar bent

Een krantenbezorger wordt betaald per gelopen wijk, de leeftijd die eraan hangt staat dus niet in verband met het salaris. Gemiddeld verdien je als 13 jarige krantenbezorger €4 per uur. Dit is een stuk meer dan het minimum jeugdloon, omdat dit werk dus niet in verband staat met de leeftijd. Het is dus een erg leuk salaris voor als je wilt gaan beginnen met werken voor een paar uurtjes in de week. 

Salaris folders bezorgen 

Wanneer je een folderwijk loopt zijn de factoren die het salaris bepalen hetzelfde als de factoren voor de krantenwijk. Denk aan de grootte van de wijk, het aantal huizen, et cetera. Het salaris voor een folderwijk ligt per maand tussen €100 en €150. De bedragen per week liggen tussen €20 en €25. Het verschil met een krantenwijk is dat je folders maar een of een aantal keer per week loopt, waar je een krantenwijk soms dagelijks kan lopen. 

Hoeveel verdien je met folders bezorgen per maand?

Folderbezorgers verdienen tussen €100 en €150 per maand. Het bedrag wordt bepaald door verschillende factoren, zoals de grootte van je wijk. 

Salaris folders bezorgen als je 13 jaar bent

Evenals bij het lopen van folders, wordt het salaris van het lopen van folders bepaald door de wijk en niet door de leeftijd. Het maakt dus niet uit hoe oud je bent. Gemiddeld verdient een 13 jarige folderbezorger €4 per uur. Het is dus een leuk salaris als eerste baantje of extra bijbaan.

Met welke wijk verdien je het meest?

Welke krantenwijk het meeste verdient kan verschillen per regio. Over het algemeen is de ochtendkrant (waarin de abonnementen worden bezorgd, zoals AD, Telegraaf, Volkskrant, et cetera.) een beter betaalde krantenwijk dan bijvoorbeeld folders of een wekelijkse dorpskrant. 

De reden dat er verschil zit in de verdiensten van verschillende krantenwijken is voornamelijk het tijdsbestek. Voor een ochtendkrant dien je de krantenwijk ‘s ochtends vroeg te lopen voor een bepaalde tijd, hier zit weinig flexibiliteit in. Waar je voor folders soms meerdere dagen krijgt om de wijk te lopen, is het logisch dat een ochtendkrant meer verdient.

Hoe wordt je een krantenbezorger?

Voor de baan krantenbezorger heb je geen opleiding of diploma nodig. Hierdoor is het ook een ideaal beginners baantje voor tieners, jongeren of mensen die opzoek zijn naar extra bijverdiensten. 

Voor dit beroep is het echter wel belangrijk dat je beschikt over een goede conditie en dat je accuraat en nauwkeurig kunt werken. Daarbij vergt het discipline, zo zal je bijvoorbeeld een keer door de regen moeten lopen of vroeg moeten opstaan om de kranten te bezorgen. 

Voordelen van een krantenbezorger

Het bezorgen van kranten of folders is een fijne baan. Er zijn goede voordelen die komen kijken bij het zijn van een krantenbezorger. Zoals:

  • Als bezorger ben je lekker buiten
  • Je leert de mensen uit je wijk beter kennen
  • Je hebt flexibele werktijden (je moet de wijk in ieder geval voor een bepaald tijdstip gelopen hebben.)
  • Je verdient je eigen inkomen
  • Een krantenwijk is goed te combineren met school of ander werk. 

Nadelen van een krantenbezorger

Naast dat er veel voordelen zijn, zijn er ook een aantal mogelijke nadelen aan het bezorgen van kranten of folders. Zoals:

  •  Door weer en wind zullen de kranten en folders alsnog bezorgd moeten worden
  •  Je dient zelf voor vervanging te zorgen wanneer je niet kunt of ziek bent
  •  Je moet vaak zelf je kranten ophalen bij een plaatselijk depot, dit kan niet altijd dichtbij zitten

Krijg je doorbetaald als je ziek bent bij een krantenwijk?

Als je ziek wordt, heb je geen inkomsten. Je hebt als krantenbezorger of folderbezorger namelijk geen contract zoals bij een echte baan. Als je zelf ziek wordt is het meestal de afspraak dat je zelf voor vervanging zorgt maar dat lukt niet altijd. In dat geval moet het bedrijf zelf voor vervanging zorgen.

Veelgestelde vragen

Wat verdien je als je 13 jaar oud bent?

Klik hier voor het salaris van een krantenwijk. Klik hier voor het salaris van folders lopen.

Met welke wijk verdien je het meest?

Klik hier voor meer informatie.

Wat zijn de voordelen van een krantenwijk?

Klik hier voor meer informatie.