Je koffer inpakken kan een stressvol moment zijn. Past alles er wel in of moet er wat uit? Ondanks dat je maar even weggaat, wil je toch goed voor de dag komen. Echter hanteert elke vliegtuigmaatschappij andere bagageregels. Vlieg je met Transavia en ben je niet op de hoogte van de bagage regels? Kom alles te weten over de afmetingen van de handbagage van Transavia. Is Transavia te streng met de handbagage of valt dat wel mee? Alle antwoorden op je vragen rondom Transavia handbagage en handtassen lees je in deze blog.
In dit artikel vind je:
Transavia handbagage afmetingen
Bij de vliegtuigmaatschappij is het mogelijk om een gratis stuk handbagage van maximaal 10 kilo mee te nemen. Een wandelstok of een paraplu mogen ook mee op de vlucht. Dit telt niet als één stuk handbagage. Doordat er een beperkte ruimte in de cabine is, hanteert Transavia twee standaard afmetingen. De afmetingen zijn inclusief de wielen en andere uitsteeksels. Is het formaat van je handbagage volgens Transavia te groot? Dan gaat je koffer het ruim in en moet je een extra toeslag van maximaal 40 euro betalen.
De maten voor de handbagage van Transavia zijn als volgt:
- Een tas of werkkoffer met de afmeting 45x40x25. Handbagage van deze afmetingen mag volgens Transavia gegarandeerd mee in de cabine. Om dit stuk handbagage wordt een groen label bevestigd, zodat het vliegtuigpersoneel dit kan herkennen.
- Een tas of koffer met de afmeting 55x40x25. Handbagage van deze afmetingen kan mogelijk in worden genomen in het ruim. Dit gebeurt alleen als er sprake is van een drukke vlucht. Je handbagage wordt dan ruimbagage, en dit is een gratis service van Transavia. Om dit stuk handbagage te herkennen wordt er een rood label om deze koffer heen gedaan. Na de vlucht kan je jouw koffer weer op de bagageband ophalen.
Transavia handbagage gewicht
Stel je voor: Je hebt je trolley of tas ingepakt. De conform gestelde richtlijnen van Transavia over de afmetingen van de handbagage klopt. Echter ben je er niet helemaal gerust op of je het aantal kilo’s hebt overschreden. Eenmaal aangekomen bij de balie van Transavia, blijkt dat de handbagage qua gewicht veel te zwaar is. Wat nu?
Wanneer je handbagage te zwaar is, moet je bij het inchecken bij Transavia een toeslag betalen. De kosten kunnen oplopen tot maximaal 40 euro. Je handbagage gaat mee in het ruim. Deze ruimbagage van Transavia is dus niet gratis. Deze maatregel wordt ook door Transavia getroffen als de afmetingen van de handbagage niet kloppen.
Is het bij Transavia mogelijk om handbagage en een handtas mee te nemen?
Het is toegestaan om één stuk Transavia handbagage per persoon mee te nemen. Ook een handtas, laptoptas of dergelijke wordt als één stuk handbagage gezien. Beschik je alleen over een handtas? Dan mag je bij de veiligheidscontrole door de ‘small bags only’. Wanneer je een trolley en een handtas als handbagage hebt, zal Transavia erg streng zijn. Het personeel zal vragen om de handtas in de trolley te stoppen.
Lukt dit niet? Dan moet je extra bijbetalen. Om dit te voorkomen is het verstandig om thuis te kijken wat je als handbagage meeneemt. Wil je meer dan 1 stuk handbagage op je vlucht met Transavia meenemen? Dan moet je thuis extra ruimbagage bijboeken. Of een MAX ticket kopen. Dit is goedkoper dan wanneer je dit, genoodzaakt, op het vliegveld moet betalen.
Wat zijn de bagageregels van Transavia?
Transavia hanteert verschillende bagageregels. Zo mag je geen vloeistoffen in je handbagage hebben, volgens Transavia. Daarnaast zijn er nog meer producten die je vanwege veiligheidsredenen niet mee mag nemen. De vliegtuigmaatschappij heeft hiervoor een lijst opgesteld. Dit zijn alle regels rondom handbagage die Transavia stelt.
Producten die niet mee mogen in de cabine
- Stompe voorwerpen, zoals een golfclub of een houten haaknaald
- Ontplof- en ontvlambare stoffen, zoals een aansteker
- Chemische en toxische stoffen, zoals pepperspray
- Vuur- en schietwapens, op wapens die daarop lijken.
- Puntige of scherpe voorwerpen, zoals een schaar, vijl of scheermes
- Vloeistoffen van meer dan 100 milliliter, zoals zonnebrandcrème of shampoo. Het is wel toegestaan om vloeistoffen onder de 100 milliliter in je handbagage mee te nemen, blijkt uit de website van Transavia. Echter stelt vliegtuigmaatschappij Transavia dat deze vloeistoffen in een doorzichtige, hersluitbare zak geplaatst moeten worden. Wanneer je na het inchecken bij Transavia door de douane moet, zal je de vloeistoffen moeten tonen.
- Een stuk handbagage voor je baby. Dit komt, omdat je baby met jou meereist. Heeft jouw baby een eigen stoel? Dan mag je wel handbagage meenemen. Het enige stuk handbagage wat voor een baby is toegestaan is de kinderwagen van maximaal 10 kilo. Wanneer je bij de gate bent, zal je deze wel af moeten geven.
Producten die bij het innemen niet mee mogen in het ruim
Wanneer je handbagage in het ruim gaat, zijn er ook verschillende producten die je uit je handbagage moet halen. Zo stelt Transavia dat je geen waardevolle spullen (geld), belangrijke documenten (verzekeringspapieren), elektronica (powerbank) en medicijnen (voorgeschreven medicijnen of van de drogist) in je koffer moet hebben.
Producten die zijn toegestaan in de cabine
Er zijn verschillende producten die zijn toegestaan in de cabine. Zo is het toegestaan om medicijnen en toebehoren, zoals koelelementen mee te nemen in je handbagage bij Transavia. Het enige wat je moet doen? Laat de medicijnen bij de douane zien. Naast medicijnen is eten ook toegestaan volgens de handbagage regels van Transavia. Voor drinken geldt, net als bij vloeistoffen, een maximum van 100 milliliter. Heb je toch dorst? Het is mogelijk om na de douane drinken te kopen.
Ook elektronische apparaten en batterijen mogen mee in het vliegtuig. Een powerbank is volgens Transavia ook toegestaan. Bij de veiligheidscheck bij de douane, moet je alleen wel alle elektronische apparaten tonen. Tijdens het opstijgen moet je deze elektronica wel uitzetten/niet gebruiken.
Wanneer je op een redelijke hoogte bent, kun je hier weer gebruik van maken. De apparaten dienen wel de hele reis op vliegtuigmodus te staan. Tot slot mag je babyspullen meenemen. Het is verstandig om dit in jouw handbagage te doen. Babyvoeding is toegestaan, mits je het bij de douane laat zien.
Het online inchecken bij Transavia lukt niet, wat nu?
Het kan gebeuren dat het online inchecken bij Transavia niet lukt. Dit kan zorgen voor stress. Wat moet je doen? Er kunnen verschillende redenen zijn, zoals:
- Je bent te vroeg of te laat
- De boekingsgegevens zijn onjuist
- Je kind reist met begeleiding
- Het is alleen mogelijk om op het vliegveld in te checken
- Je moet inchecken voor een groep
- Je hebt geboekt bij een reisorganisatie
Lukt het inchecken echt niet? Het is mogelijk om 1 uur van tevoren in te checken op het vliegveld. Echter moet je er ook op letten dat wanneer je incheckt voor de heenreis het bij Transavia niet mogelijk is om direct in te checken voor de terugreis. Pas vanaf 30 uur voor de reis is het bij Transavia mogelijk om voor de terugreis in te checken.
5 tips om zorgeloos op vakantie te gaan
Er zijn verschillende tips die je kunnen helpen bij het pakken van je koffer. Daarbij is het belangrijk om de Transavia bagage regels in acht te nemen. Zo ga je zonder al teveel stress op reis.
- Om er zeker van te zijn dat je Transavia handbagage aan alle afmetingen voldoet, is het verstandig om je koffer (45x40x25 of 55x40x25) op te meten. Door de maten van de handbagage voorafgaand te checken, kom je bij de balie van Transavia niet voor onnodige verassingen te staan.
- Om te voorkomen dat je handbagage te zwaar is, is het verstandig om dit voorafgaand te wegen. Door de handbagage, voordat je bij Transavia de bagage gaat inchecken, te wegen weet je zeker dat het gewicht goed is.
- Het is aan te raden om waardevolle spullen en/of medicijnen in een aparte tas in je handbagage te bewaren, raadt Transavia aan. Bij een drukke vlucht kan je handbagage namelijk in het ruim worden geplaatst. Door waardevolle spullen in een aparte tas te bewaren, is het makkelijk om deze er uit te halen. Dit kost weinig tijd en stress.
- Het is verstandig om voorafgaand te kijken wat je wel en niet mee mag nemen in je handbagage. Transavia stelt dat je in je handbagage wel eten mag meenemen, drinken van meer dan 100 milliliter mag weer niet. Kijk dus goed wat je mee mag nemen. Door je aan de regels van de handbagage te houden, kom je op je vlucht van Transavia niet in de problemen.
- Wanneer het formaat van je handbagage afwijkt, conform de gestelde Transavia bagage regels, is het verstandig om contact op te nemen met de vliegtuigmaatschappij. Of kijk op de website voor meer informatie.