Hoe veilig is PayPal? Kan je veilig online betalen met PayPal?

PayPal is een online betaalmiddel wat door zo’n twee miljoen Nederlanders wordt gebruikt. Hoe werkte PayPal ook alweer? Met enkele klikken is het mogelijk om geld over te maken via PayPal. Het invoeren van je e-mailadres en wachtwoord is namelijk al voldoende. Gemakkelijker kan het niet zou je zeggen. Maar is dat ook echt zo? Is PayPal veilig en betrouwbaar, zoals velen zeggen? In deze blog wordt er antwoord gegeven of PayPal veilig is voor de koper en de verkoper.

Is PayPal veilig?

PayPal is een veilige betaalmethode. Het is mogelijk om veilig met PayPal te betalen. Dit komt, omdat al je financiële gegevens door middel van een versleutelings- en fraudepreventietool worden beschermd. Hierdoor hebben anderen nooit inzicht in jouw financiële gegevens. Ook bij PayPal zijn je gegevens anoniem. PayPal vindt het belangrijk dat je veilig online kunt betalen. Om deze reden houden ze elke transactie nauwlettend in de gaten. Wanneer er een verdachte zaak optreedt, zal de organisatie dit tot op de bodem uitzoeken. 

Ook maakt de aankoopbescherming en de teruggave van retourkosten PayPal betrouwbaar. Wanneer je kleding is beschadigd, staat PayPal garant voor alle kosten. Om de nodige problemen te voorkomen is het echter wel belangrijk om een uniek wachtwoord te kiezen. Wanneer je vaak hetzelfde wachtwoord kiest, is het makkelijker om je wachtwoord te achterhalen. Criminelen kunnen op deze manier gemakkelijk met jouw PayPal account betalen.

Paypal verzekering

Tips voor een veilig wachtwoord

  • Gebruik minstens 8 tot ongeveer 12 tekens. Gebruik hierbij een hoofdletter, kleine letter, cijfer en/of een speciaal teken.
  • Gebruik geen standaard woorden, opeenvolgende cijfers of letters, persoonsgegevens of een gemakkelijke beveiligingsvraag. 
  • Gebruik een veilig netwerk voordat je inlogt. Wanneer dit niet het geval is, is het niet verstandig om in te loggen en je wachtwoorden op te slaan.
  • Gebruik tweestapverificatie.

Tweestapverificatie

Ben je nog niet helemaal gerustgesteld? PayPal biedt een tweestapverificatie aan. Hiermee ben je tot wel twee keer beveiligt tegen fraude, phishing en/of identiteitsdiefstal. Vanuit de informatiebeveiliging stellen ze dat een tweede beveiliging belangrijk is, aangezien het stelen van wachtwoorden nog weleens gebeurt. Op deze manier kan men met PayPal gemakkelijk geld overmaken. 

Een combinatie van een wachtwoord en een e-mailadres is namelijk makkelijk te achterhalen. De tweestapverificatie maakt PayPal veilig. Uit een PayPal review blijkt dat sommige stellen dat het systeem van PayPal meer fraudegevoelig is als een verificatie ontbreekt.

Hoe betaal je met deze PayPal verificatie? Wanneer je inlogt, ontvang je een sms met een verificatiecode. Pas wanneer je deze verificatiecode hebt ingevoerd, krijg je toegang tot je account. Is PayPal hierdoor meer betrouwbaarder? Ja, aangezien jij alleen over deze unieke verificatiecode beschikt. Daarnaast zijn er ook enkele applicaties waarbij je een verificatiecode in kan stellen. Dit doe je als volgt, namelijk:

Stap 1: Log in bij PayPal en ga naar het tabblad ‘instellingen’.

Stap 2: Ga vervolgens naar het tabblad ‘veiligheid’. 

Stap 3: Ga daarna naar het tabblad ‘tweestapverificatie’ en naar het tabblad ‘bewerken’.

Stap 4: Klik de optie ‘ontvangst van een sms-bericht’ aan.

Stap 5: Volg de instructies van PayPal op.

Stap 6: Kies als extra optie voor de back-upmethode. Wanneer je de hoofdmethode niet meer kunt gebruiken, is het mogelijk om deze methode te gebruiken.

Stap 7: Activeer de tweestapverificatie.

Is PayPal safe

Ik heb een e-mail gekregen waarin staat dat PayPal niet veilig is, wat nu?

Sommigen vragen zich af of PayPal wel zo safe is. Hoe veilig is PayPal nu eigenlijk? Er is geen redenen waarom PayPal niet veilig zou zijn. Echter moet je wel opletten op phishing e-mails, waarin staat dat PayPal onveilig is of dat je PayPal account is verlopen. Deze e-mails lijken vanuit PayPal te zijn verstuurd, echter is dit niet het geval. In de e-mail wordt meestal vermeldt dat het gaat om ‘ongebruikelijke activiteiten’.  

Criminelen en PayPal

Criminelen bootsen een e-mail na en zetten op deze manier mensen op het verkeerde been. Wanneer je op een betreffende link klikt, kom je op een nagemaakte website terecht. Deze website wordt gekenmerkt door een verkeerde URL en een ontbrekende slotje in de url-balk. Wanneer je wel inlogt, hebben criminelen toegang tot jouw persoonlijke gegevens. Sommige die over een PayPal account beschikken hebben hier nare ervaringen mee gehad. 

Vertrouw je een e-mail niet? Google of deze e-mail afkomstig is van PayPal. Er zijn op internet genoeg PayPal ervaringen te vinden. Daarnaast is het ook mogelijk om contact op te nemen met PayPal. Echter blijkt uit verschillende reviews dat het soms lastig is om PayPal bij verschillende problemen te bereiken. Bij PayPal is er geen garantie dat ze opnemen. Daarnaast is het opvallend dat PayPal geen enkele berichtgeving in de vorm van een waarschuwing op de website heeft staan. 

Paypal verkopersbescherming

Is geld overmaken via PayPal altijd veilig?

PayPal heeft verschillende betalingsopties. Zo is het ook mogelijk om voorafgaand een betaling in te stellen. Het voordeel? Op deze manier hoef je bij je betaling (in het vervolg) geen wachtwoord in te vullen. Je kunt op deze manier gemakkelijk afrekenen. Echter is deze betalingsoptie geen veilige keuze. Wanneer criminelen vervolgens bij een webshop inloggen, is het gemakkelijk om af te rekenen. Dit, omdat het invoeren van wachtwoorden of andere persoonsgegevens automatisch gaat.  Op deze manier is het gemakkelijk om met PayPal geld over te maken en is identiteitsfraude hierbij snel gepleegd. 

Zijn onlineaankopen bij PayPal beschermd?

PayPal beschikt over een aankoopbescherming. Wanneer je jouw online kleding niet thuisgestuurd krijgt of dit niet overeenkomt met de productbeschrijving, kan je aanspraak maken op ‘PayPal aankoopbescherming’. Mogelijk krijg je jouw geld, inclusief verzendkosten vergoedt, mits je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Is PayPal dan ook veilig voor de koper? Onlineaankopen zijn ook voor kopers beschermd met de ‘PayPal verkopersbescherming’. Wanneer je aan alle eisen voldoet, geeft PayPal je een garantie. Op deze manier ben je volledig gedekt. 

Paypal verkopersbescherming

Hoe betaal je ook alweer met PayPal?

Hoe werkte PayPal ook alweer? Door middel van een aangemaakt account is het mogelijk om online te betalen met PayPal. Allereerst maak je een gratis account aan. Bij PayPal zijn deze gegevens volledig anoniem. Daarna is het mogelijk om je bankrekening of creditcard aan je account te koppelen. Daarnaast is het ook mogelijk om geld op te waarderen. Dit kan alleen als je over iDEAL beschikt. Wanneer je iets online bestelt is het mogelijk om met de PayPal button een online betaling te doen. Een betaling doe je door middel van het invoeren van jouw e-mailadres en wachtwoord. Deze PayPal betaling is volledig betrouwbaar, ook PayPal verzekerd dat!