Kan een dopper waterfles in de vaatwasser? Dit zijn de schoonmaaktips!

Een waterfles kan anno 2020 niet meer ontbreken. Door het kopen van een dopper, kun je ook nog eens een kleine bijdrage leveren aan het milieu. Plastic wordt op deze manier gereduceerd. Bij intensief gebruik kan de Dopper waterfles vies worden. Er zijn verschillende manieren om je dopper fles schoon te maken. Maar hoe kan je een Dopper het beste schoonmaken? Kan een dopper in de vaatwasser of is een dopper niet vaatwasbestendig?

Mag een dopper in de vaatwasser?

De vraag die velen stellen: ‘mag een dopper in de vaatwasser?’ Een dopper is een vooruitstrevende waterfles en kan in de vaatwasser. Wel is het raadzaam om alle dopper onderdelen los van elkaar te plaatsen. Ook is het verstandig om de drinkfles van Dopper niet bij de vuile vaat, met veel etensresten, te zetten. Doe je dit wel? Dan wordt hij niet goed schoon en kan hij ook nog eens gaan verkleuren. Dat zou zonde zijn! 

De laatste tip is om de waterfles op een eco-vaatwasprogramma met een temperatuur van maximaal 65 graden te zetten. Zodra je de vaatwasser hoger instelt kan het gebeuren dat de dopper fles lekt en/of dat de bedrukking van het logo er vanaf gaat. Een dopper is dus vaatwasbestendig, maar je moet wel uitkijken met de temperatuur. Bij een roestvrijstalen variant moet je ook goed opletten als je de dopper uit de vaatwasser haalt. Het materiaal van de dopper kan namelijk heel heet worden in de vaatwasser.

Dopper vaatwasser smaak

Mijn dopper smaakt naar plastic, zodra deze uit de vaatwasser komt, wat nu?

Sommigen ervaren dat de dopper uit de vaatwasser anders smaakt. De dopper smaakt volgens sommigen naar plastic. Dit zou kunnen komen door het vaatwasmiddel. Een dopper met de hand schoonmaken kan het probleem mogelijk oplossen. 

Hoe kan ik mijn fles nog meer van binnen schoonmaken?

Wil je verzekerd zijn dat je dopper niets mankeert? Naast het feit dat een dopper fles in de vaatwasser kan, kun je de dopper ook met de hand schoonmaken. Het is belangrijk om hierbij geen chemische afwasmiddelen te gebruiken. Dit, omdat de dopper fles naar het afwasmiddel kan gaan ruiken. Dit kan een onaangename bijsmaak geven. Wordt je dopper met de hand niet goed schoon? Het is mogelijk om de dopper drinkfles grondiger te reinigen. Week de dopper in soda met lauw water. Spoel de drinkfles vervolgens na met natuurazijn. 

Kan een dopper in de vaatwasser

Help, mijn dopper fles stinkt, wat nu?

Wanneer je dopper fles stinkt zijn er verschillende manieren om dit te verhelpen. Vul de fles met heet water en laat dit minimaal 30 minuten weken. Het is belangrijk om het water niet te heet te koken. Dit heeft nadelen voor de dopper. Het kan gebeuren dat de fles gaat vervormen, of in het ergste geval dat de dopper fles lekt. Droog de dopper drinkfles na het reinigen goed af, en het is gedaan met alle nare geuren!

Wanneer je dopper lekt kan het helpen om een nieuwe dopper rubberen ring te bestellen. De rubberen ring in de cup (het witte gedeelte) kan het probleem van een lekkende dopper oplossen! Ook kunnen er andere oorzaken zijn waardoor je dopper lekt. Er kan namelijk ook een probleem met de dopper dop ontstaan. Ervaar je problemen met je dopper bottle? De verschillende onderdelen zijn, in het kader van de duurzaamheid, ook los te verkrijgen. Hierdoor hoef je niet direct een nieuwe dopper te kopen. 

Help, mijn dopper fles heeft schimmel, wat nu?

Het is belangrijk om de waterfles na het afwassen goed af te drogen. Ook als de dopper fles in de vaatwasser is geweest, is het belangrijk om deze af te drogen. Anders kan dit nadelen voor de dopper met zich meebrengen. Wanneer de drinkfles van dopper nog vochtig is en deze hermetisch af wordt gesloten, kan er in de dopper schimmel ontstaan. Niemand wil schimmel in de dopper fles!

Daarom is het belangrijk om de onderdelen los van elkaar te bewaren. Daarnaast is het belangrijk om in de dopper de juiste inhoud te doen. Frisdrank of andere dranken kunnen ook zorgen voor schimmel. Het is daarom aan te raden om alleen water in de dopper te doen. Tenslotte is je dopper gemaakt voor de inhoud van water.

Dopper ring bestellen

Wat te doen bij schimmel in de dopper fles?

Heb je in je dopper schimmel? Er zijn verschillende manieren om dit te verhelpen. Een van deze manieren is je dopper bottle te reinigen met heet water en gebitsreinigingstabletten. Laat het mengsel intrekken, en je bent af van schimmel! Dit komt, omdat de tabletten ook op kleinere oppervlakten kunnen komen. 

Ook resten in de dopper dop kunnen hierdoor eenvoudig schoongemaakt worden. Wanneer je de schimmel in de dopper dop niet weg krijgt, kun je altijd een scherp voorwerp, zoals een satéprikker of vork gebruiken om de schimmel uit de dopper te halen. Als dat niet lukt kun je in het ergste geval ook nog losse onderdelen bestellen.