Geen internetverbinding Windows 10

Het kan zomaar gebeuren, je start je laptop op en gaat als gewoonlijk naar Google. Maar dit keer zie je niet de gebruikelijke googlepagina, maar een spelletje waarmee je als een dino over obstakels moet springen. Dat dino spelletje betekend dat je niet bent verbonden met het internet.

Ben je wel verbonden met het internet met al je andere apparaten, maar niet met je pc met Windows 10, dan is de kans groot dat het probleem zich afspeelt op je pc zelf. In de blog van vandaag heb ik de Windows 10 internetproblemen uitgezocht.

Hoe herken ik: wel of geen internettoegang

Het is makkelijk om te ontdekken of je geen internettoegang hebt of niet. Je ziet het namelijk rechtsonder. Je hebt namelijk meerdere symbolen waaraan je internet toegang kan herkennen. De bekendste symbolen zijn: een tv-scherm met een internetkabel links, de drie wifi strepen. Daarnaast heb je ook nog andere symbolen waaraan je kan herkennen of je wel/geen internettoegang hebt.

  • Tv-scherm met internetkabel links. Dit betekend dat je verbonden bent met het internet, doormiddel van een internetkabel.
  • Drie Wifi strepen. Deze strepen betekenen hoe goed je connectie is met je router via wifi.
  • Drie wifi strepen met sterretje links. Dit symbool betekend dat er geen internetkabel is aangesloten en dat je niet verbonden bent met wifi. Het is dus een indicatie dat je een netwerk moet kiezen om te verbinden, als je gebruik wilt maken van wifi.
  • Wifi symbool met gele driehoek links. Dit betekend dat je connectie met het internet gelimiteerd is. Je bent verbonden met de router, maar je kan geen gebruik van internet maken. Overigens komt dit ook voor bij: Tv-scherm met internetkabel links
  • Wereldbol met vakjes. Dit symbool betekend dat je geen connectie hebt met het internet. Dit kan meerdere gevolgen hebben.

Dit zijn de meest voorkomende Windows 10 geen internettoegang symbolen. Ik ga ze allemaal bespreken met uiteraard een oplossing.

Windows 10 geen internet: Drie wifi strepen met sterretje links

Wanneer je dit teken rechtsonder in je scherm ziet, dan betekent dit dat je simpelweg nog niet verbonden bent met het netwerk. Dit is heel eenvoudig optelossen. Klik rechtsonder in je scherm op het desbetreffende symbool en selecteer je netwerk naar keuze. Het kan ook zo zijn dat er helemaal geen netwerk in de buurt is waarmee je kan verbinden.

Windows 10 wel verbonden geen internet: Wifi symbool met gele driehoek

Zoals bij (Hoe herken ik: wel of geen internettoegang)vermeld staat, betekent dit symbool dat je verbinding gelimiteerd is. Je kan hierdoor vaak niet meer verbinden met het internet. Dit probleem kan meerdere oorzaken hebben, zoals verouderde netwerk drivers of bijvoorbeeld interne problemen. Windows 10 beschikt over een feature dat een beschikbare internetconnectie kan detecteren. Wanneer dit systeem vaalt laat het een gele driehoek zien over het internetsymbool.

Oplossing 1: wel verbonden geen internet via Register Editor

Manueel het register veranderen is link. Zorg ervoor dat je alle stappen goed volgt, een kleine fout kan mogelijk je hele systeem beschadigen.

Open Register Editor. Dit doe je door links onder bij ‘’Type hier om te zoeken’’ te klikken. Type dan Register Editor en klik erop. Kopieer vervolgens het volgende: (Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Network Connections)

Je komt vervolgens hier. Mocht het kopiëren van de link niet werken kan je de mappen zelf aanmaken. Doe het in dezelfde orde als de link. In mijn geval was er geen optie voor ‘’ NC_DoNotShowLocalOnlyIcon’’ je kan dit simpel aanmaken. Klik op een lege ruimte met je Rechtermuisknop. Klik op nieuw en selecteer ‘’Dword(32bits) waarde’’. Ga naar de Dword en verander de waarde van 0 naar 1. Start nu je pc opnieuw op en de gele driehoek is nu verdwenen.

Oplossing 2: wel verbonden geen internet

Dit is één van de makkelijkste manieren om je probleem op te lossen. Windows heeft een handige feature genaamd ‘’probleem oplossen’’. Met deze feature gaat Windows zelf opzoek naar het probleem.

Rechtsonder in je scherm zie je het netwerksymbool, klik met je rechtermuisknop op het symbool en klik vervolgens op ‘’probleem oplossen’’. Wanneer dit niet je probleem heeft kunnen verhelpen, is het tijd o, je TCP/IP stack een reset te geven.

Ga naar Start en type cmd en klik erop met je rechtermuisknop en selecteer ‘’als administrator uitvoeren’’. Er opent nu een zwart programma waarin je kan typen. Type vervolgens netsh Winsock reset en druk de enter toets. Je kan nu het volgende invoeren:

  • Type Netsh int ip reset en druk de enter toets
  • Type ipconfic /release en druk de enter toets
  • Vervolgens type je ipconfig renew en druk de enter toets
  • Type ipconfig /flushdns en druk de enter toets

Nadat je deze commando’s hebt ingevoerd, zie je nu het probleem.

Oplossing 3: wel verbonden geen internet

Met de hulp van de netwerk reset feature kan je van dit probleem afkomen. Waarschuwing: met deze methode verwijder je alle geïnstalleerde netwerk adapters en instellingen.

Klik op de start knop en kies instellingen. Kies Netwerk & Internet en selecteer vervolgens status-> Netwerk reset, klik dan op nu resetten en selecteer ja.

Deze methodes zouden je problemen moeten oplossen.

Geen internetverbinding Windows 10

Wanneer je de wereldbol met vakjes symbool ziet betekent dit dat je niet verbonden bent met het internet. Dit symbool betekend ook dat je helemaal geen verbinding hebt met een router.

Oplossing 1: Geen internetverbinding Windows 10

Toen ik met een VMware workstation werkte, ben ik erachter gekomen dat de oorzaak was voor mijn probleem. Zonder een logische reden schakelt Windows 10 over naar de internet-adapters van de VMware. Dit zorgt ervoor dat ondanks dat je een internetkabel gebruikt, Windows nog steeds overschakelt naar de VMware adapters. Hierdoor heb je geen enkele verbinding met het internet.

Wat ik heb gedaan is de adapters uitschakelen wanneer ik niet met de virtual machine bezig ben. Wat ook schijnt te werken is de adapter te verwijderen en opnieuw te installeren.

Oplossing 2: Geen internetverbinding Windows 10

Open Register Editor. Dit doe je door links onder bij ‘’Type hier om te zoeken’’ te klikken. Type dan Register Editor en klik erop. Kopieer vervolgens het volgende: (Computer\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\NlaSvc\Parameters\Internet).

Zoek naar de optie (EnableActiveProbing) en verander de waarde van 0 naar 1.

Oplossing 3: Geen internetverbinding Windows 10

Als je een oudere laptop gebruikt kan het zo zijn dat je per ongeluk een schuifknopje aan de zijkant hebt verschoven. Dat schuifje schakelt je laptop naar vliegtuigstand of schakelt alleen de wifi verbinder uit.