Wat te doen als een verificatie vereist is bij het inloggen van de Play Store?

Het kan gebeuren dat je een nieuwe app wilt downloaden in de Play store, maar dat dit door de verificatie niet lukt. Je hebt alles geprobeerd, maar het enige wat tevoorschijn komt is een melding: Google account verification. In deze melding staat dat een verificatie vereist is, en dat je moet inloggen op je Google account. Wat nu? Moet je jouw Google account verwijderen van jouw apparaat of zijn er andere alternatieven? In deze blog kom je alles te weten over de Google Play verificatie en de vereiste maatregelen. 

Inloggen Google Play account lukt niet, hoe kan dat?

De oorzaak waarom je een verificatie ontvangt voor de Google Play Store, is een probleem met de Play Store.  Dit probleem kan op meerdere apparaten voorkomen, dus er is geen sprake van een apparaat specifiek product. Een verificatieprobleem heeft dus 9 van de 10 keer te maken met jouw Google-account. 

Inloggen op mijn google account

Oplossingen als een Google Play Store verificatie vereist is

Wanneer je iets wilt downloaden kan je een melding ontvangen, waardoor het niet meer mogelijk is om een actie uit te voeren in de Google Play Store. Er is een verificatie vereist, waardoor je moet inloggen op je Google account. Soms lukt dat om de een of andere reden niet meer.

In de sommige gevallen is het hierdoor ook onmogelijk om andere applicaties te updaten. Niet altijd is het duidelijk wat je moet doen als je een verificatie van Google ontvangt. Dit zijn de 7 oplossingen wanneer een verificatie vereist is, en je niet meer kunt inloggen op je Google account:

  1. Wachtwoord wijzigen
  2. Google account van de telefoon verwijderen
  3. Verificatie uitschakelen
  4. Telefoon opnieuw opstarten
  5. Je Google account opnieuw synchroniseren
  6. Verwijderen van alle gegevens in de Google Play Store
  7. Telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen

Oplossing 1 | Wachtwoord wijzigen

Help, inloggen op mijn Google account lukt niet meer. Wat nu? Het kan zijn dat je jouw Gmail account kortgeleden heb geüpdatet, waardoor je er nu niet meer in komt. Wanneer je jouw Gmail account heb bijgewerkt, kan het zijn dat de wijziging niet overal is doorgevoerd. Wanneer je in de Google Play Store je wachtwoord wijzigt, is het vaak weer mogelijk om in je Google Play account te kunnen, zonder een verificatie te ontvangen. 

Oplossing 2 | Google account verwijderen van telefoon

In sommige gevallen is je Google account wel gekoppeld aan je telefoon, maar niet aan de Google Play Store. Wanneer dit het geval is, zal de melding dat de Play Store verificatie vereist is alsmaar blijven komen. De oplossing is om je Google account van je telefoon te verwijderen. Staat je Google account op een ander apparaat? Dan moet je jouw Google account verwijderen van dat apparaat.

Zodra je weer terug keert naar de Google Play Store, moet het probleem opgelost zijn en kan je gewoon weer met je Google account inloggen. Op deze manier is je telefoon op de juiste manier verbonden, en zullen meldingen over een Google verificatie uitblijven. Lukt dit niet? Het is altijd mogelijk om een nieuw Google account aan te maken en daarmee in te loggen. Als de melding nog niet is opgelost, zal een andere methode verreist zijn. 

Verificatie vereist u moet inloggen op uw google account

Oplossing 3 | Verificatie uitschakelen

Google beschikt over een eigen supportafdeling, waarbij ze oplossingen aandragen wanneer je niet meer in kunt loggen en de Google verificatie niet meer lukt. De organisatie geeft aan dat de verificatie altijd aanstaat, wanneer je 12 jaar of jonger bent. Door een Google Play Store kinderslot, is het niet mogelijk om dit uit te schakelen. Echter is het in sommige situaties wel mogelijk om deze Google Play verificatie, die vereist is, uit te schakelen. 

Wanneer je beschikt over een gezinsaccount of deze verificatie per ongeluk aanstaat,  is het mogelijk om deze functionaliteit opnieuw uit te schakelen. Wanneer je een betaalde aankoop doet, zal je geen verificatie van je Google account meer ontvangen. Hierdoor moet je goed opletten, aangezien er een risico bestaat dat je onbedoeld een aankoop doet. Is jouw account aan meerdere apparaten gekoppeld? Dan is het noodzakelijk om de instellingen op elk apparaat te wijzigen. Deze verificatie, van een mobiel apparaat, uitschakelen doe je als volgt:

Stappenplan verificatie in Google Play account uitschakelen

Stap 1: Open de app van de Google Play Store
Stap 2: Ga naar instellingen. Dit kan je vinden bij het menu
Stap 3: Selecteer verificatie vereisen voor aankopen
Stap 4: Wijzig de verificatie-instelling
Stap 5: Volg de verdere instructies, en de Play Store kinderslot is eraf!

Oplossing 4 | Telefoon opnieuw opstarten

Wanneer je de verificatie als eerste krijgt, kan het helpen om je telefoon of andere mobiele apparaat opnieuw op te starten. Een storing van het besturingssysteem kan de boosdoener zijn. Wees ervan bewust dat dit niet altijd het geval is en het probleem niet altijd in een keer is opgelost!

Het beste is om een geforceerde herstart uit te voeren, waarbij je de volumeknop tegelijkertijd indrukt met de stroom, gedurende 10 seconden. Wil je weten of dit werkt? Ga naar de Google Play Store en download een willekeurige app. Als dit lukt, is de verificatie niet meer vereist in de Google Play Store. 

Oplossing 5 | Je Google account synchroniseren met je mobiele apparaat

Als de account niet is gesynchroniseerd, kan het gebeuren dat je een melding krijgt dat de Google Play Store verificatie vereist is. Je zult continu de melding krijgen dat de verificatie vereist is en u/jij moet inloggen op uw/je Google account. Synchroniseren zou het probleem vermoedelijk verhelpen. Het synchroniseren van je Google Play Store app met je Google account, gaat als volgt:

Google account verification

Stappenplan synchroniseren Google Play Store en Google account

Stap 1: Ga naar de instellingen op jouw mobiele apparaat
Stap 2:
Selecteer accounts of gebruikers en accounts
Stap 3: Selecteer het gewenste Google account
Stap 4: Ga naar accountsynchronisatie
Stap 5:
Selecteer meer en daarna de functie ‘nu synchroniseren’ 

Oplossing 6 | Verwijderen van de gegevens van de Google Play Store

Het is mogelijk om de gegevens van de Google Play Store te verwijderen. Hierdoor wordt de applicatie als het ware teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Bepaalde instellingen en bestanden die beschadigd zijn, worden op deze manier weer herstelt. Uit verschillende ervaringen blijkt dat deze manier effectief is. Daarna zal je geen verificatie ontvangen om in te loggen voor de Play Store.

Oplossing 7 |  Telefoon resetten

Ook kan je jouw telefoon helemaal resetten. Door je telefoon in de fabrieksinstellingen te zetten, zal je geen melding meer ontvangen dat verificatie vereist is in de Play Store. Op deze manier zal je jouw Google account verwijderen van je telefoon. Wil je jouw bestanden niet kwijtraken? Maak voordat je de telefoon in de fabrieksinstellingen zet een reservekopie. De instructies om je telefoon te resetten kan je meestal vinden in de handleiding van je mobiele apparaat.