Dit zijn de tips om je schutting te beveiligen tegen een inbraak

Er wordt steeds vaker rondom een woning ingebroken. Een goed beveiligde tuin gaan inbrekers liever voorbij. Wanneer er voldoende maatregelen zijn getroffen is jouw woning een stuk minder aantrekkelijk voor een inbreker. Zo kan overklimbeveiliging voor je schutting en muren een inbreker buiten de tuin houden. Ook verlichting en schuurbeveiliging kunnen een bijdrage leveren om je tuin te beveiligen tegen een inbraak. Met deze tips maak je het een inbreker niet te gemakkelijk!

Steeds meer mensen hechten waarde aan hun privacy en sluiten hun tuin met heggen of schuttingen af. Hierdoor kunnen inbrekers ongestoord hun slag slaan. Ook kliko’s, ladders of overige voorwerpen in de tuin kunnen de inbreker een handje helpen. Om te voorkomen dat iemand ongestoord zijn gang kan gaan, zijn er verschillende tips om je schutting tegen een inbraak te beveiligen. 

Beveilig je schutting tegen een inbraak

Een schutting biedt privacy voor een inbreker, waardoor hij ongestoord te werk kan gaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat de schutting is voorzien van een veiligheidsslot en dat de voor- en achterdeur goed in te zien zijn. Een andere oplossing om je tuin te beveiligen tegen een inbraak is het plaatsen van anti-klimbeveiliging. 

Anti-klimbeveiliging

Rekken met spijkers en glas zijn tegenwoordig uit de boze, maar klimbeveiliging in de vorm van een strip kan uitkomst bieden. Anti-klimstrips zijn van metaal en zorgen ervoor dat inbrekers niet over de schutting heen kunnen klimmen of op geen enkel voorwerp (zoals de vuilnisbak) kunnen gaan staan. Deze opklimbeveiliging bevestig je met schroeven en spijkers tegen jouw schutting. Ook is het mogelijk om de anti klimbeveiliging tegen de regenpijp, de muur of het hekwerk te plaatsen. Door klimbeveiliging beveilig je een schutting tegen een inbraak. 

Voordelen van antiklimbeveiliging

Er zijn verschillende voordelen aan opklimbeveiliging, namelijk:

  • Het voorkomt dat inbrekers (bijkomend voordeel, ook zwerfkatten en andere dieren) ongewenst binnenkomen
  • Door de buigzaamheid en het lichtgewicht past de anti-klimbeveiliging tegen de regenpijp, muur of hekwerk
  • Het materiaal is onderhoudsvrij
  • Relatief goedkope en eenvoudige oplossing om indringers te weren

Zelf monteren van anti-klimbeveiliging

Het is bovendien mogelijk om de overklimbeveiliging voor schuttingen en/of muren zelf te monteren. Over het algemeen bestaat deze anti klim strip van metaal uit verschillende montagegaten. Bevestig deze strip met bijbehorende schroeven aan de schutting of de muur. Wanneer je de opklimbeveiliging wilt bevestigen aan een hardhouten schutting is het verstandig om de schroeven vooraf te boren. 

Tuin beveiliging

Overige maatregelen voor de optimale tuin beveiliging

Naast schuttingbeveiliging zijn er ook andere maatregelen die je kunt treffen voor de juiste beveiliging van je tuin. Dit is belangrijk, zodat een inbreker op geen enkele manier kan inbreken in je tuin. 

Slimme verlichting 

Een inbreker staat niet graag in de spotlight. Uit onderzoek blijkt dat wanneer het licht aangaat, inbrekers het idee hebben dat ze gezien zijn. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat iemand handmatig het licht aan doet. Door slimme buitenverlichting, zoals verlichting met een bewegingsmelder of sensor- is het mogelijk om een inbreker af te schrikken. Verlichting met een bewegingsmelder zorgt ervoor dat het licht aangaat, zodra er iemand de tuin binnentreedt. Dit is ook verkrijgbaar met geluid. Wanneer er iemand binnentreedt, gaat er een signaal af. 

Daarnaast zorgt verlichting met een bewegingssensor ervoor dat het licht aangaat, zodra het donker wordt. Om energie te besparen is het mogelijk om een tijdschakelaar in te stellen en/of led-verlichting te gebruiken. Welke verlichting het beste is hangt af van jouw tuinsituatie. Echter is het plaatsen van tuinverlichting op de oprit, tuinpaden, voor- of achterdeur of op donkere plekken niet geheel onverstandig. Met de juiste buitenverlichting creëer je een veilig huis. 

Schutting beveiligen

Schuurbeveiliging

Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders hun schuur slecht beveiligen. In de schuur staan vaak waardevolle spullen. Ondanks dat vergeten veel mensen hun schuur op slot te doen. Wanneer een inbreker over de schutting klimt, hoeft hij hierdoor weinig tot geen moeite te doen om waardevolle spullen mee te nemen. 

Je schuur beveiligen doe je dus al door hem simpelweg op slot te doen. Ook een sleutel onder de bloempot is uit de boze. Staan er veel waardevolle spullen in je schuur? Door het raam met folie af te plakken beperk je het zicht. Ook gecertificeerde sloten, dievenklauwen en anti-inbraakstrips kunnen een bijdrage leveren aan de juiste schuurbeveiliging. 

Verwijderen van losse voorwerpen in de tuin

Vuilnisbakken, ladders of een tuintafel. Dit zijn voorwerpen die het inbrekers gemakkelijker maken om op een bovenverdieping in te breken. Door een open slaapkamerraam of balkondeur kan men eenvoudig naar binnen. Daarom is het verstandig om in de tuin alle voorwerpen vast te zetten. Ook hierbij geldt dat het raadzaam is om de schuurdeur ook op slot te doen. Wanneer deze open is, bestaat er namelijk de mogelijkheid dat inbrekers voorwerpen uit de schuur gebruiken om binnen te komen. 

Gronddetectie

Het monteren van gronddetectie is geen voor de hand liggend product om je tuin te beveiligen. Toch is in de praktijk gebleken dat het een effectieve manier is om indringers te weren. Wanneer een inbreker de tuin binnenkomt, wordt er in de grond een drukverschil gemeten.

Als het drukverschil zeer onregelmatig is, wordt er iemand gealarmeerd. Hierdoor ontstaat de kans dat iemand op heterdaad wordt gepakt. Ook is het mogelijk om een IR-detector aan te sluiten op de gronddetectie. Dit is een besproeiingssysteem. Wanneer er iemand ongewenst de tuin binnenkomt, wordt degene kletsnat.  

Beveiligingscamera

Naast gronddetectie heeft ook een beveiligingscamera een effectieve werking. Deze camera schrikt een inbreker vaak af. Men wil namelijk niet vastgelegd worden op bewakingsbeelden. 

Inbraak beveiliging

Waakhond

Een getrainde hond kan een inbreker af schrikken. Echter is dit geen garantie. Ook met een waakhond bestaat er nog steeds een kans dat er wordt ingebroken. Sommige honden reageren namelijk anders. Wanneer een hond bij het minste of geringste gaat blaffen vormt dit wel degelijk een risico. Hierdoor zal een inbreker een tuin links laten liggen. Inbrekers zijn meestal niet bang voor de hond, maar voor het geblaf. 

Inbraakpreventie tips

Tuin beveiliging kent diverse vormen. Het is niet alleen verstandig om je tuin met verschillende soorten apparatuur of middelen te beveiligen, maar ook door inbraak beveiligingstips te hanteren. Een openstaand raam kan er namelijk ook voor zorgen dat inbrekers binnen komen. Weet je niet of je tuin inbraakveilig is? Verplaats je in de inbreker en neem je tuin onder de loep of schakel de hulp van een ervaren slotenmaker in.

6769 Responses