Shazam PC: lees het hier!

Ik denk dat de meeste van ons wel de handige telefoon app Shazam wel kennen. Ideaal voor als je in een winkel bent en je hoort een leuk nummer, je klikt op scannen, en binnen enkele seconden weet je welk nummer het is.

Wat als je alleen thuis bent en je hoort een leuk nummer via je telefoon, wat nu? Je kan Shazam niet gebruiken om muziek te scannen dat afspeelt op hetzelfde apparaat. Dus de vraag is bestaat Shazam pc? Het antwoord is ja!

Muziek herkennen pc

Het is gelukkig mogelijk om Shazam te downloaden op je pc, maar niet via de gewone weg. We gaan een programma gebruiken genaamd Bluestacks. Bluestacks is de meest gebruikte Android simulator voor pc en laptop.

Wat Bluestacks doet, is het simuleren van een Android apparaat op je computer. Wat we gaan doen zodra we in Bluestacks zitten, is simpelweg Shazam downloaden. Je kan op deze manier muziek scannen via je computer.

We gaan nu beginnen met de stappen.

Shazam pc: Bluestacks downloaden

 1. Ga naar je internetbrowser.
 2. Type vervolgens bluestacks.com
 3. Je komt nu op de officiële website terecht.
 4. Je ziet in het midden een grote knop staan met daarop op ‘’Bluestacks downloaden.
 5. Nadat de download klaar is, ga je naar Windowsverkennerdownloads.
 6. Dubbelklik op het bestand en installeer het.

Wat we als eerste moeten gaan doen is het programma Bluestacks downloaden. Type in Bluestacks.com in je webbrowser. Zodra je op de website komt klik je op de grote ‘’Download Bluestacks’’ knop. Ga nu naar verkenner en ga naar het tabje Downloads. Dubbelklik op het bestand en installeer het programma. Nu we het programma hebben gedownload gaan we het programma installeren. Installeer het programma zoals hierboven vermeld. Wacht totdat Bluestacks volledig is geïnstalleerd.

Shazam Windows

 1. Klik op de Playstore in het startmenu.
 2. Log in met je Gmail account, of maak een nieuw account aan.
 3. Als je in de Playstore bent zie je boven een zoekbalk, Klik daarop.
 4. Type Shazam in de zoekbalk en druk op Enter
 5. Je ziet nu Rechts een knop met installeren staan, klik daarop.
 6. Wacht totdat de installatie is voltooid.
 7. Sluit nu alle vensters en ga terug naar de Startpagina.
 8. Je ziet daar nu Shazam staan. Open de app. Je kan nu gebruik maken van Shazam pc

Nu Bluestacks volledig geïnstalleerd is, moeten we gaan inloggen in de google Playstore. Dit kan zeer gemakkelijk door met je Gmail account in te loggen. Zodra je dit hebt gedaan gaan we beginnen met het installeren van Shazam.

Wat we als eerste gaan doen is zoeken naar de Playstore. Klik met je muis op de Playstore. Er opent nu een nieuw venster. Je ziet bovenaan het venster een zoekbalk staan, klik erop. Type Shazam in en druk op Enter. Je komt nu weer in een nieuw venster terecht. Aan de rechterkant zie je een knop staan (Installeren) klik daarop, wacht nu totdat de installatie is voltooid.

Als de installatie is voltooid heb je nu de muziekherkenning app Shazam pc. Om hier gebruik van te kunnen maken sluit je dit venster. Dit doe je door met je muis op het tabblad te staan, vervolgens komt er een kruisje tevoorschijn klik daarop.

Je komt nu weer op het startscherm van Bluestacks. Je ziet nu dat de app Shazam er staat. Open de app en je kan gebruik maken van Shazam.

Shazam Desktop

Als je alle stappen hebt gevolgd, dan zie je nu ook op je bureaublad Shazam staan. Je hoeft dus nu niet elke keer weer Bluestacks te openen. Als je nu dubbelklikt op Shazam kan je direct gebruik maken van de app.

Waarom muziekherkenning Shazam Windows 10?

Je weet maar nooit wanneer je een leuk nummer tegenkomt, daarom is het fijn om een tweede apparaat met Shazam te hebben. Shazam computer is handig om te gebruiken, als je muziek wilt scannen dat afspeelt op je telefoon. Shazam kan niet worden gebruikt om muziek te herkennen, dat afspeelt op het zelfde apparaat.