iPhone 5 valt steeds uit

iPhone 5 valt steeds uit? Ik heb uitgezocht waar dit probleem vandaan komt met uiteraard een oplossing!

iPhone 5 valt steeds uit met volle batterij

De iPhone 5 valt zomaar uit wanneer de batterij in slechte conditie verkeerd. Als je iPhone 5 steeds uitvalt, is het tijd dat er een nieuwe batterij moet komen. Een accu kan na een lange tijd verslechteren, wat kan zorgen voor het probleem ‘’iPhone 5 valt uit met volle batterij’’.

Ik raad je aan om naar telefoonreparatie winkel te gaan. Je kan kiezen of je het door Apple wilt laten doen of door een goedkopere winkel.

iPhone 5 valt ineens uit: Batterij leven check

 1. Ga naar instellingen.
 2. Zoek de optie Batterij.
 3. Ga nu naar batterijconditie.
 4. Onder Maximumcapaciteit zie je een percentage.

Om je probleem te kunnen vaststellen is de beste optie om eerst te gaan kijken naar het leven van je batterij. Dit geeft namelijk een indicatie van de status waarin je batterij zich in verkeerd. Dit doe je als volg: ga naar instellingen en zoek de optie ‘’Batterij’’ en klik daarop. Klik vervolgens op ‘’Batterijconditie’’ je ziet nu onder maximumcapaciteit een percentage van de status van je batterij. Als je percentage onder de 80% zit is je batterij toe aan vervanging.

Is je batterij boven de 80% en is je iPhone 5 snel leeg, is het tijd om te kijken of dit probleem wordt veroorzaakt door een app. Als je naar beneden gaat onder het kopje ‘’Batterij’’ zie je in het klein ‘’batterijgebruik per app’’. Daar kan je alle apps zien die op je telefoon zijn geïnstalleerd met het batterijverbruikspercentage. Als je ziet dat er een app tussen zit die er qua percentage erboven uitschiet, is deze app hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van je probleem mits je de app niet veel gebruikt.

Wat je het beste kan doen, is het verwijderen van de app. Aangezien de desbetreffende app de batterij leegzuigt. Als je deze app echt niet kan missen, kan je de app proberen te her installeren. Dit lost helaas niet altijd het probleem op aangezien het simpelweg zo kan zijn dat de app veel van je batterij vraagt.

Hoe reset je een iPhone 5: iPhone 5s valt uit

 1. Open Instellingen.
 2. Ga vervolgens naar Algemeen.
 3. Je ziet nu een menu met verschillende opties, kies voor Wis alle inhoud en instellingen.
 4. Alles wordt nu van je iPhone gewist.

Het uitvinden van ‘’het batterij probleem’’ is erg lastig aangezien er zoveel oorzaken kunnen zijn. Daarom is de iPhone 5 terugzetten naar fabrieksinstellingen nodig. Bij een reset wordt alle opgeslagen data verwijderd en de software (ios) weer opnieuw geïnstalleerd.

Dit is de beste optie als je het probleem niet kan vinden. Het is daarnaast sowieso goed voor een oud toestel om weer vanaf fabrieksinstellingen te beginnen. De iPhone 5 terugzetten naar fabrieksinstellingen doe je als volgt. Open instellingen en ga naar algemeen. Je ziet nu een menu met verschillende opties, de opties zijn:

 • Herstel alle instellingen
 • Wis alle inhoud en instellingen
 • Herstel netwerkinstellingen
 • Herstel toetsenbordwoordenboek
 • Herstel beginschermindeling
 • Herstel locatie en privacy

De optie die je nodig hebt is ‘’wis alle inhoud en instellingen’’. Maar voor dat je dit doet is het verstandig om een back-up te maken van je gegevens, want je bent namelijk alles kwijt als je voor deze optie kiest.

Hoe reset je een iPhone 5: iPhone 5 valt uit met volle batterij

 1. Houd de aan-uit knop ingedrukt (kan aan de boven- of zijkant zitten) en wacht tot de ‘’zet uit’’ schuifknop tevoorschijn komt.
 2. Schakel je iPhone 6 uit.
 3. Deze keer doen we het iets anders. Verbindt je iPhone met je computer en houd de homeknop ingedrukt totdat je de herstelmodus ziet.

Ga naar iTunes op je computer en selecteer je iPhone, door op het iPhone teken te klikken.

Nu je jouw iPhone hebt geselecteerd, kies je voor de optie herstellen. Als je dat gedaan hebt zal iTunes de benodigde software voor je downloaden. Dit kan een paar minuten duren.

Zodra het downloaden klaar is, zie je op je scherm een instructie die je kan volgen. Eerst zal je moeten wachten totdat alle data op je telefoon wordt verwijderd. Nu kan je de iPhone weer opnieuw configureren en de back up er weer opzetten.