Iphone 6 valt steeds uit en start weer op

iPhone 6 valt uit met volle batterij? Dit is een veel voorkomend probleem, want deze iPhone is niet de jongste meer. Lees hier hoe je het oplost!

iPhone valt steeds uit

De iPhone 6 zijn al een lange tijd op de markt, geen wonder dat het problemen met zich meebrengt in deze tijd. Gelukkig zijn er nog wat trucjes om je batterij wat langer door te laten gaan.

iPhone 6 valt uit bij 30 procent

De iPhone valt zomaar uit wanneer de batterij in slechte conditie verkeerd. Als je iPhone steeds uitvalt, is het tijd dat er een nieuwe batterij moet komen. Een accu kan na een lange tijd verslechteren, wat kan zorgen voor het probleem ‘’iPhone valt uit met volle batterij’’.

Ik raad je aan om naar telefoonreparatie winkel te gaan. Je kan kiezen of je het door Apple wilt laten doen of door een goedkopere winkel.

iPhone 6 valt ineens uit: Batterij leven check

Om je probleem te kunnen vaststellen is de beste optie om eerst te gaan kijken naar het leven van je batterij. Dit geeft namelijk een indicatie van de status waarin je batterij zich in verkeerd. Dit doe je als volg: ga naar instellingen en zoek de optie ‘’Batterij’’ en klik daarop. Klik vervolgens op ‘’Batterijconditie’’ je ziet nu onder maximumcapaciteit een percentage van de status van je batterij. Als je percentage onder de 80% zit is je batterij toe aan vervanging.

Is je batterij boven de 80% en is je iPhone 6 snel leeg, is het tijd om te kijken of dit probleem wordt veroorzaakt door een app. Als je naar beneden gaat onder het kopje ‘’Batterij’’ zie je in het klein ‘’batterijgebruik per app’’. Daar kan je alle apps zien die op je telefoon zijn geïnstalleerd met het batterijverbruikspercentage. Als je ziet dat er een app tussen zit die er qua percentage erboven uitschiet, is deze app hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van je probleem mits je de app niet veel gebruikt.

Wat je het beste kan doen, is het verwijderen van de app. Aangezien de desbetreffende app de batterij leegzuigt. Als je deze app echt niet kan missen, kan je de app proberen te her installeren. Dit lost helaas niet altijd het probleem op aangezien het simpelweg zo kan zijn dat de app veel van je batterij vraagt.

Hoe reset je een iPhone 6: iPhone valt steeds uit

Het uitvinden van ‘’het batterij probleem’’ is erg lastig aangezien er zoveel oorzaken kunnen zijn. Daarom is de iPhone 6 terugzetten naar fabrieksinstellingen nodig. Bij een reset wordt alle opgeslagen data verwijderd en de software (ios) weer opnieuw geïnstalleerd.

Dit is de beste optie als je het probleem niet kan vinden. Het is daarnaast sowieso goed voor een oud toestel om weer vanaf fabrieksinstellingen te beginnen. De iPhone 6 terugzetten naar fabrieksinstellingen doe je als volgt. Open instellingen en ga naar algemeen. Je ziet nu een menu met verschillende opties, de opties zijn:

  • Herstel alle instellingen
  • Wis alle inhoud en instellingen
  • Herstel netwerkinstellingen
  • Herstel toetsenbordwoordenboek
  • Herstel beginschermindeling
  • Herstel locatie en privacy

De optie die je nodig hebt is ‘’wis alle inhoud en instellingen’’. Maar voor dat je dit doet is het verstandig om een back-up te maken van je gegevens, want je bent namelijk alles kwijt als je voor deze optie kiest.

Hoe voorkom je: iPhone 6 valt zomaar uit

Er komt uiteindelijk een moment dat de batterij van je iPhone het begeeft. Als je geen nieuw model wilt halen, zal je een nieuwe iPhone 6 batterij moeten kopen. Maar hoe gebruik je nou je iPhone 6 batterij optimaal? Dat ga ik je hier vertellen.

Als je van plan bent om je IPhone 6 voor een lange tijd niet meer te gebruiken, zijn er twee belangrijke factoren waar opgelet moet worden. Dat zijn namelijk de omgevingstemperatuur en het laadpercentage voor wanneer je het apparaat uitschakelt.

Zorg ervoor dat de batterij niet volledig is opgeladen, maar ook niet helemaal leeg. Probeer een laadpercentage te verkrijgen van ongeveer 50%. Als je een iPhone voor een langeretijd opbergt met een volledig ontladen batterij, kan er een chemisch proces optreden waardoor je de batterij daarna niet meer kan opladen. Erg zonde van je iPhone 6 batterij.

Een volledig opgeladen iPhone heeft ook slechte effecten, er kan namelijk capaciteitsverlies optreden. Daardoor neemt de gebruiksduur van de batterij af. Dit is de grootste oorzaak dat de iPhone 6 snel leegloopt.