iPHONE 6s BATTERIJ PROBLEMEN

Met mijn iPhone 6s die ik zeker volop 3 jaar heb gebruikt, begon zijn eerste batterij problemen te krijgen na anderhalf jaar. Ik merkte dat mijn batterij nog maar max 5 uur meeging ondanks dat mijn iPhone amper gebruikt werd. Ik ben dus wat onderzoek gaan doen en ben erachter gekomen dat ik niet de enige ben met dit vervelende probleem.

Ik heb uitgezocht waar dit probleem vandaan komt met ‘’mogelijke’’ oplossingen.

iPhone 6s batterij snel leeg

De iPhone 6s is een oud model. De iPhone 6s is voor het eerst geïntroduceerd op 9 september 2015. De officiële release date was op 25 september 2015. Het model is dus al 5 jaar oud.

Elk jaar wordt er een nieuwe iPhone op de markt gebracht door Apple, dat doen ze natuurlijk voor een reden. De bedoeling van Apple is, dat je elk jaar een nieuwe iPhone koopt en dat doen ze natuurlijk heel slim. Apple is dit jaar aangeklaagd voor het saboteren van de iPhone 6 en de 7 doormiddel van updates.

Het is geen wonder dus dat de oude iPhone 6s allemaal problemen met zich meeneemt. Een ander groot probleem van voornamelijk de iPhone 6 is dat de accu snel leegloopt. Ik heb daar ook ervaring mee gehad. Uit het niets heb je iPhone 6s batterij problemen.

Na wat onderzoek heb ik gevonden dat dit probleem voornamelijk voorkomt bij de iPhone 6s 16gb versie. Een iPhone 6s batterij zou in principe tot 80% batterij leven, goed kunnen functioneren. Helaas is dat bij de iPhone 6s niet altijd het geval.

iPhone 6 batterij problemen: Batterij leven check.

Om je probleem te kunnen vaststellen is de beste optie om eerst te gaan kijken naar het leven van je batterij. Dit geeft namelijk een indicatie van de status waarin je batterij zich in verkeerd. Dit doe je als volg: ga naar instellingen en zoek de optie ‘’Batterij’’ en klik daarop. Klik vervolgens op ‘’Batterijconditie’’ je ziet nu onder maximumcapaciteit een percentage van de status van je batterij. Als je percentage onder de 80% zit is je batterij toe aan vervanging.

Is je batterij boven de 80% en is je iPhone 6s snel leeg, is het tijd om te kijken of dit probleem wordt veroorzaakt door een app. Als je naar beneden gaat onder het kopje ‘’Batterij’’ zie je in het klein ‘’batterijgebruik per app’’. Daar kan je alle apps zien die op je telefoon zijn geïnstalleerd met het batterijverbruikspercentage. Als je ziet dat er een app tussen zit die er qua percentage erboven uitschiet, is deze app hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van je probleem mits je de app niet veel gebruikt.

Wat je het beste kan doen, is het verwijderen van de app. Aangezien de desbetreffende app de batterij leegzuigt. Als je deze app echt niet kan missen, kan je de app proberen te her installeren. Dit lost helaas niet altijd het probleem op aangezien het simpelweg zo kan zijn dat de app veel van je batterij vraagt.

iPhone 6s batterij problemen: fabrieksinstellingen

Het uitvinden van ‘’het batterij probleem’’ is erg lastig aangezien er zoveel oorzaken kunnen zijn. Daarom is de iPhone 6s terugzetten naar fabrieksinstellingen nodig. Bij een reset wordt alle opgeslagen data verwijderd en de software (ios) weer opnieuw geïnstalleerd.

Dit is de beste optie als je het probleem niet kan vinden. Het is daarnaast sowieso goed voor een oud toestel om weer vanaf fabrieksinstellingen te beginnen. De iPhone 6s terugzetten naar fabrieksinstellingen doe je als volgt. Open instellingen en ga naar algemeen. Je ziet nu een menu met verschillende opties, de opties zijn:

  • Herstel alle instellingen
  • Wis alle inhoud en instellingen
  • Herstel netwerkinstellingen
  • Herstel toetsenbordwoordenboek
  • Herstel beginschermindeling
  • Herstel locatie en privacy

De optie die je nodig hebt is ‘’wis alle inhoud en instellingen’’. Maar voor dat je dit doet is het verstandig om een back-up te maken van je gegevens, want je bent namelijk alles kwijt als je voor deze optie kiest.

Hoe gaat een iPhone 6s langer mee

Er komt uiteindelijk een moment dat de batterij van je iPhone het begeeft. Als je geen nieuw model wilt halen, zal je een nieuwe iPhone 6s batterij moeten kopen. Maar hoe gebruik je nou je iPhone 6s batterij optimaal? Dat ga ik je hier vertellen.

Als je van plan bent om je IPhone 6s voor een lange tijd niet meer te gebruiken, zijn er twee belangrijke factoren waar opgelet moet worden. Dat zijn namelijk de omgevingstemperatuur en het laadpercentage voor wanneer je het apparaat uitschakelt.

Zorg ervoor dat de batterij niet volledig is opgeladen, maar ook niet helemaal leeg. Probeer een laadpercentage te verkrijgen van ongeveer 50%. Als je een iPhone voor een langeretijd opbergt met een volledig ontladen batterij, kan er een chemisch proces optreden waardoor je de batterij daarna niet meer kan opladen. Erg zonde van je iPhone 6s batterij.

Een volledig opgeladen iPhone heeft ook slechte effecten, er kan namelijk capaciteitsverlies optreden. Daardoor neemt de gebruiksduur van de batterij af. Dit is de grootste oorzaak dat de iPhone 6s snel leegloopt.

Hoe gaat een iPhone 6s batterij langer mee: opladen zonder hoesje

Wanneer je je iPhone oplaadt als het in een hoesje zit, kan dit extra warmte genereren. Dit heeft een negatief effect op de iPhone 6s accucapaciteit. Als je merkt dat je iPhone warm wordt, is het handig om het hoesje te verwijderen.