Google Chrome werkt niet op Windows 10

Als je net zoals ik Google Chrome als internetbrowser gebruikt, kan het lastig zijn om te switchen naar een andere webbrowser. Daarom heb ik hier de beste oplossing voor het probleem: Google Chrome start niet op!

Google Chrome start niet op

Je start je computer als gewoonlijk op, maar plotseling reageert Chrome niet. Wat vaak voorkomt is dat Google Chrome niet reageert, als je het programma via het bureaublad opent. Helaas werkt het niet altijd om Google Chrome te verwijderen, en vervolgens het weer te installeren. Bij het verwijderen van Google Chrome blijven er onnodige data vasthangen, wat ervoor kan zorgen dat die bestanden weer meegenomen worden bij het installeren.

Gelukkig heb ik paar handige methodes voor je gevonden, zodat je Google Chrome weer gaat werken.

Google Chrome reageert niet Windows 10: Oplossing 1

 1. Start je computer opnieuw op
 2. Gebruik de toets combinatie CTRL + ALT + DEL om taakbeheer te openen.
 3. Ga nu naar het venster details.
 4. Klik met de rechtermuisknop op google Chrome.
 5. Klik op processtructuur beëindigen.
 6. Start nu Google Chrome opnieuw op.

Wat we het eerste gaan doen als Chrome niet op start, is de computer opnieuw starten. Het kan zeker zo zijn dat je het al een paar miljoen keer hebt gedaan, maar toch is het van belang voor deze oplossing.

Wat we nu gaan doen als Google Chrome niet opstart, is het eindigen het proces. Ga naar je bureaublad en gebruik deze combinatie: CTRL + ALT + DEL om taakbeheer te openen. Er opent nu een nieuw venster. Klik nu op details en rechtermuisknop klik op Google Chrome, selecteer de optie processtructuur beëindigen. Zorg ervoor dat google Chrome volledig is afgesloten, als dit het geval is kan je Chrome opnieuw opstarten. Het probleem is nu opgelost.

Google Chrome doet het niet: Oplossing 2

 1. Open Configuratiescherm
 2. Ga naar Programma’s.
 3. Vervolgens klik je op Programma’s verwijderen.
 4. Verwijder alle programma’s die Windows niet kan identificeren.
 5. Als je niet weet wat je moet verwijderen, gebruik Chrome Cleanup Tool.

Er worden veel ongewenste programma’s gedownload op de computer. Google Chrome kan niet goed werken met sommige programma’s. Chrome start niet op door dit soort programma’s, daarom gaan we deze ‘’slechte’’ programma’s verwijderen.

Klik op Start en type configuratiescherm. Selecteer programma’s en vervolgens op programma verwijderen. Druk op de rechtermuisknop om de ongewenste programma’s te verwijderen. Je bent opzoek naar programma’s die Windows niet kan identificeren. Als je niet weet welke programma’s je moet verwijderen, dan kan je de Chrome Cleanup Tool gebruiken.

Google Chrome doet het niet: Methode 3

 1. Open Windows Defender Firewall.
 2. Klik op de optie ’Een app of onderdeel toegang geven via Windows Defender Firewall’.
 3. Zoek Google Chrome in het nieuwe venster dat opent.
 4. Klik op Instellingen wijzigen.
 5. Selecteer de twee vakjes.
 6. Druk vervolgens op Een andere app toestaan.

Het kan gebeuren dat een antivirus google Chrome blokkeert. Dus moeten we in het antivirusprogramma, Chrome een uitzondering geven. Wat we als eerste gaan doen, is checken of google Chrome kan functioneren met de firewall uitgeschakeld.

Open Windows Defender in Windows 10. Dat doen we door op Start te klikken en vervolgens Windows Defender Firewall te typen. Klik op het resultaat. Er opent nu een nieuw venster. Klik links bovenaan op ‘’Een app of onderdeel toegang geven via Windows Defender Firewall’’. Je krijgt nu een nieuw venster te zien, in dat venster zie je allerlei verschillende programma’s.

Zoek het programma google Chrome. Klik dan op Instellingen wijzigen, selecteer de twee vakjes rechts. Kies dan voor de optie een andere app toestaan.

Chrome reageert niet: Oplossing 4

 1. Klik met de rechtermuisknop op google Chrome (bureaublad)
 2. Open bestandslocatie.
 3. Rechtermuisknop op google Chrome.
 4. Klik op ‘’kopiëren naar’’
 5. En als laatst, selecteer ‘’kopiëren naar bureaublad’’.

Google Chrome opent niet altijd na deze fix, maar het is altijd goed om verschillende oplossingen te proberen. Deze oplossing kan wat ingewikkeld zijn, als je de stappen volgt als beschreven kom je er wel uit!

Klik met de rechtermuisknop op de Google Chrome shortcut (de shortcut herken je aan de pijl links boven het logo)open bestandslocatie. Er opent nu een nieuw venster. In dat venster zie je nu het google Chromelogo zonder het pijltje. Dit is het originele programma. Gebruik nu de rechtermuisknop op Chrome, vervolgens ga je met de muis naar ‘’kopiëren naar’’, en dan selecteer je kopiëren naar bureaublad. Ga nu weer terug naar je bureaublad. Je hebt namelijk net een nieuwe snelkoppeling gemaakt naar Chrome, google Chrome zou nu weer moeten werken.