Hoe verwijder je bloedvlekken uit je kleding?

Soms kan een bloedvlek uit je kleding verwijderen lastig zijn. Toch is het verwijderen van bloedvlekken simpeler dan je denkt.
Bloed uit je kleding verwijderen kan vaak al met huishoudelijke middelen.

Kamp jij weleens met vragen als ”Hoe haal je bloed uit je bank?, of ”Hoe haal je oude bloedvlekken uit je kleding?” Lees dan snel verder en probeer mijn manieren uit!

Hoe haal je oude bloedvlekken uit je kleding?

Bloed uit kleding wassen is een hele opgave, maar hoeft niet lastig te zijn. Zonder enig middel als Vanish is koud water op zichzelf meestal al goed genoeg om je bloedvlek te verwijderen.

Bloed uit kleding wassen is met de juiste kennis zo gepiept. Week hierbij je kledingstuk in koud water en laat dit intrekken. Vervolgens was je dit met de hand en voilà. Geen bloedvlek meer te bekennen. Naast het handmatig te wassen, kan het kledingstuk ook gewoon in de wasmachine met koud water. Het zelf doen met de hand geeft echter het beste effect.

Waarom niet met warm water?

Warm water laat eiwitten in het bloed stollen, waardoor het bloed nog beter blijft zitten. Hierdoor ontstaat er een roestbruine kleur die nog lastiger te verwijderen is. Bloed uit kleding wassen met warm water is dus geen aanrader.

bloedvlekken verwijderen met koud water

Bloedvlekken verwijderen met azijn

Witte azijn kan een grote rol spelen in het verwijderen van je bloedvlekken. Hierbij is het belangrijk dat je flink wat azijn laat intrekken op de desbetreffende bloedvlek. Vervolgens dep je deze met een koude natte handdoek. Blijf dit herhalen tot je bloedvlek is verwijderd.

bloedvlekken verwijderen met azijn

Bloedvlek verwijderen met zout

Voor het verwijderen van bloedvlek met zout heb je best wat geduld nodig. Je moet het namelijk drie tot vier uur lang laten intrekken met koud water. Vervolgens wrijf je erover met wat Vanish-wasmiddel en gooi je het vervolgens in de was.

Bloed uit matras met zout

Bloed verwijderen met baking soda

Soda en zout zijn eigenlijk tautologieën van elkaar. Soda werkt namelijk hetzelfde als zout. Je laat het eerst een aantal uren intrekken. Vervolgens was je het met koud water. Echter, geldt hierbij dat het beter is om te wassen met de hand i.p.v. met een wasmachine.

bloed verwijderen met baking soda

Opgedroogd bloed verwijderen met maïzena

Maiszetmeel ken je misschien wel voor het gebruiken als verbindingsmiddel in de keuken. Dit bindmiddel is onder andere goed voor in je appeltaart. Echter is maiszetmeel ook een uitstekend middel om een bloedvlek te verwijderen.

Je mengt het met koud water en dept dit vervolgens voorzichtig op de bloedvlekken. Vervolgens laat je dit goed uitdrogen. Je zou het dan als het goed is zo weg kunnen vegen. Kan dit niet, herhaal je de stappen.

Bloed verwijderen met cola

Cola is een van de meest krachtige reinigingsmiddelen die erop het moment is. Een kledingstuk met een bloedvlek kan je simpelweg onderdompelen in een bakje cola en de rest gaat vanzelf. Naast een kledingstuk, kan je cola ook prima gebruiken om een bloedvlek uit je matras of tapijt te krijgen.

Bloed verwijderen met cola

Bloedvlekken verwijderen met melk

Melk kan tegen allerlei soorten vlekken werken in je kleding: van een koffievlek tot aan een bloedvlek. Je giet hierbij wat melk over je bloedvlek en laat dit goed inwerken. Vervolgens dep je dit met een schone doek en herhaal je dit proces tot het vermindert. Tot slot kan je kledingstuk de wasmachine in.

hoe krijg je bloed uit kleding

Veelgestelde vragen

Kan ik bloedvlekken verwijderen met huishoudelijke middelen? Er zijn heel wat huishoudelijke middelen die je kan gebruiken voor het bestrijden tegen bloedvlekken. Denk zo aan zout, cola, melk, enzovoort. Naast huishoudelijke middelen en wasmiddelen kan koud water nog het efficiëntst zijn. Lees meer over bloedvlekken verwijderen.

De beste manier om bloedvlekken te bestrijden

De beste en simpelste manier om bloedvlekken te bestrijden is met koud water. Je kledingstuk handmatig wassen met koud water of in de wasmachine met koud water is vaak genoeg om je bloedvlek te verwijderen. Meer over je bloedvlek bestrijden met koud water vind je hier.

De beste manier om opgedroogd bloed te verwijderen

Gebruik hiervoor maïzena. Je kent het misschien wel uit de keuken. Het is een veelgebruikt verbindingsmiddel voor bijvoorbeeld in je appeltaart. Naast een goed verbindingsmiddel kan je dit goed gebruiken om opgedroogd bloed te verwijderen. Hoe je opgedroogd bloed kan verwijderen met maiszetmeel vind je hier.

Bloedvlek verwijderen uit je tapijt

Een bloedvlek verwijderen uit je tapijt of matras is een eitje met cola. Cola is een zeer krachtig reinigingsmiddel. Dit komt doordat het veel zuur bevat. Cola is niet voor alles te gebruiken, maar leent zich goed voor gebruik in een tapijt of matras. Daarnaast kan je het goed gebruiken om kalk te bestrijden. Zo kan je het bijvoorbeeld in je wc gieten om deze weer als nieuw te maken. Meer over cola als reinigingsmiddel? Lees dan verder via deze link.

72 Responses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.